Postbus 610, 4900 AP, Oosterhout
+31 (0)85-047 1666
info@vlemtech.com

Kraanaardes

Bij het werken met groot materiaal in de nabijheid van spanning voerende delen heeft ProRail in de RLN00128 specifieke regels opgenomen zodat vaak werken met dit soort materieel gewoon kan doorgaan zonder dat er delen spanningsloos genomen dienen te worden.

Een kraanaarde is voor de veiligheid van de bovenleiding maar ook voor de kraan en werkende aan de kraan. Deze wordt door middel van een kabel aan het minusbeen bevestigd waarna er een speciale doorslagveiligheid geplaatst dient te worden. Deze aansluiting mag enkel geplaatst worden door een Vakbekwaam Persoon Bovenleiding in opdracht van een Werkverantwoordelijke.

Na het plaatsen zal de Werkverantwoordelijke een instructie bouwplaats opstellen en deze met regelmaat controleren. Tevens dient de kraanaarde periodiek en na ieder onweer worden gecontroleerd. Dit gebeurd altijd via de Werkverantwoordelijke. Bij elke controle wordt er een controle rapport opgesteld welke op de bouwplaats aanwezig moet zijn voor een eventuele controle van ProRail.

Komt u met een kraan, steiger of ander materieel binnen het valbereik van de bovenleiding, dan heeft u een kraanaarde nodig. Vlemtech BV kan deze kraanaardes leveren, aansluiten en controleren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Ook bestaande kraanaardes kunnen wij voor u controleren als u dat wenst.

Tevens leveren wij volledige inspectierapporten aan en kunnen desgewenst bij elke controle de aardingsweerstand meten. Deze dient standaard < 10 ohm te zijn volgens de richtlijn.

Hieronder kunt u het volledige uittreksel downloaden betreffende weerken met groot materieel aan en nabij hoogspanningsinstallaties ProRail.

Andere interessante links:

Open chat
1
Goedendag,

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?
Powered by