Postbus 610, 4900 AP, Oosterhout
+31 (0)85-047 1666
info@vlemtech.com

Consultancy NEN 3140

Elk bedrijf welke een eigen locatie heeft dient het pand te laten voldoen aan de NEN 3140 en daarbij behorende regels te hanteren. Want de NEN 3140 gaat over de elektrische bedrijfsvoering Laagspanning. Daar vallen dus eigenlijk elk gebouw onder welke wordt gebruikt. Ook woningen.

In de Arbowet staat vermeld dat de werkgever verplicht is om een veilige werkplek te moeten creëren voor elke werknemer. Om dit voor de elektrotechniek te waarborgen is de NEN 3140.

Hoe past u deze toe in uw bedrijfsvoering en kunt u waarborgen dat de veiligheid geborgd is voor de werknemers. Voor een pand waar een paar mensen werken, kunt u zich wel voorstellen dat dit gemakkelijk te realiseren is maar indien u meer als 10 medewerkers heeft, is het goed om erover na te denken hoe u dit als werkgever afdekt.
U mag dit volledig in eigen beheer doen volgens de wet.

Wanneer u voor de eerste keer dit veiligheidssysteem wilt gaan opzetten, komt er veel kijken. Keuringen, inspecties en verslaglegging dienen te worden gedaan. Heb ik het juiste personeel, is deze er voor opgeleid en hoe waarborg ik het systeem.

Vlemtech BV kan u daarbij helpen. Door samen met u te inventariseren wat er nodig is, analyseren welke opleidingen er eventueel nodig zijn voor uw medewerkers of dat het verstandig is om dit werk uit te besteden. U kunt ook uw eigen elektrotechnisch installatiebedrijf aanstellen als verantwoordelijke voor de NEN 3140. Dit dient u dan wel schriftelijk vast te leggen in een overeenkomst. Juridisch dient wel te kloppen zodat de verantwoordelijkheid op de juiste plaats ligt.

Door onze ervaring op het gebied van de NEN 3140 en Laagspanning, kunnen wij u adviseren welke stappen u kunt nemen.

Neem voor meer informatie contact met ons op, wij adviseren u graag en kijken graag samen naar de mogelijkheden. Stuur ons gerust vrijblijvend een mail en wij nemen contact met u op