Postbus 610, 4900 AP, Oosterhout
+31 (0)85-047 1666
info@vlemtech.com

Vlemtech B.V.

Verbinden in techniek

Een aardpen verzorgt de aarding van een woning. Aarding is nodig wanneer er binnen het elektriciteit circuit van u woning wanneer er een elektra isolatie defect zich voordoet binnen het circuit. De overtollige spanning wordt dan via de aarding en de aarpen de grond in gevoerd.

Het gevaar bij een niet geaarde woning is groot, er is een vergrote kans op brand omdat apparaten onder te grote spanning kunnen komen te staan. Daarnaast is het ook gevaarlijk voor een persoon wanneer hij of zij in contact komt met de elektriciteit.

Aardpen verplicht

Een aardpen is vanaf midden jaren 70 verplicht bij het bouwen van een gebouw waar een elektriciteitscircuit aanwezig is, zoals bij u thuis. Woningen van voor de midden jaren 70 hebben dan meestal ook geen aardpen geslagen, de aarding verliep meestal via de waterleiding.

Veel mensen die een huis van voor deze tijd kopen en verbouwen kiezen er meestal ook voor om direct een aardpen te laten slaan. dit is een goed idee omdat het huis dan in ieder geval aan deze veiligheidseis voldoet en dus ook veiliger is voor bewoning.

Aardpen laten slaan

Een aardpen slaan is typisch een klus voor een erkende vakman. Het is niet een klus die gemiddelde doe-het-zelver zelf uit kan voeren. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat de aardpen voldoende diep in de grond wordt geslagen. Dit verschilt per type ondergrond en dus per huishouden.

Om te controleren of de aardpen diep genoeg de grond in geslagen is wordt er een zogenoemde weerstandsmeting gedaan. Omdat het een veiligheidsmaatregel is, is het echt zeer aan te raden om dit te laten doen door een erkende elektricien en het niet zelf proberen te doen. Een kleine fout bij het meten van de weerstand kan betekenen dat de aardpen niet goed werkt en dus helemaal niet bijdraagt aan de veiligheid.

Aardpen slaan kosten

De aardpen slaan kosten zijn zeer zeker van belang omdat u naar alle waarschijnlijkheid deze klus niet zelf gaat uitvoeren. Dat is ook uiterst onverstandig omdat de nodige kennis noodzakelijk is voordat u een aardpen geslagen kan worden. Zo moet de weerstand in OHM moeten worden doorgemeten na het slaan van de aardpen om er zeker van te zijn dat de aardpen de spanning kan afvoeren. Bovendien dient er vooraf onderzoek gedaan te worden naar de grondsoort zodat er ingeschat kan worden hoe diep de aardpen geslagen moet worden. De kosten om een aardpen te slaan kunt u dus beter niet besparen door het zelf te gaan doen, het is immers een veiligheidsmaatregel.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste prijs betaald voor het slaan van een aardpen geeft Huisfocus u de nodige informatie en kunt u tevens meerder offertes aanvragen zodat u gemakkelijk de prijzen kunt vergelijken. U zult overigens zien dat het helemaal geen extreem dure klus is, zeker niet als u bedenkt dat u er een hoop veiligheid voor terug krijgt.

Opbouw prijs aardpen slaan woonhuis, aggregaat of bedrijven

De kosten voor het slaan van een aardpen is opgebouwd uit aardpen en bedrading zelf die nodig zijn plus de arbeid die uitgevoerd moet worden door een erkende elektricien. De kosten voor de arbeid worden meestal per uur betaald en daarbij komen dan de materiaalkosten.

In de meeste gevallen zullen elektriciens een totaalprijs geven voor het aardpen slaan. De kosten bedragen meestal ongeveer €195,- exclusief eventuele reiskosten voor het geheel. Daar zitten dus zowel de arbeidskosten als het materiaal in. Houdt er wel rekening mee dat bij sommige grondsoorten het iets langer kan duren om de pen er in te krijgen, of dat de pen in sommige grondsoorten veel dieper zal moeten worden geslagen. In deze gevallen kan het zo zijn dat de prijs iets hoger uitvalt.

Klic melding

Bij het slaan van de aardpen doen wij altijd een Klic/graafmelding bij het kadaster. Dit is nodig om de werkzaamheden aan te melden maar ook om eventuele schade van kabels&leidingen van energie, telecom of riool te voorkomen. Deze Klic/graafmelding zit bij de aardpenprijs inbegrepen en is bij het slaan van de aardpen altijd aanwezig.

Wij maken graag een offerte op maat voor u. u kunt daarvoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

Opbouw prijs aardpen slaan kraanaarde ProRail / GVB / RET

Voor het slaan van aardpunten t.b.v. kraanaardes welke gebruikt worden bij ProRail, kunnen wij een passende offerte maken. Deze pennen vragen om een andere waarde waardoor de prijs kan verschillen in Nederland. Voor meer informatie daarvoor, klik hier